Batatové hranolky zřejmě znáte – jsou oblíbenou přílohou k hamburgerům nebo k masu, často se podávají s jogurtovým či smetanovým dipem.
Pečené bataty chutnají výborně, i na sladce.
Zkoušeli jste je někdy připravit na sladce? Víte, jak na to? Tady je recept – jejich chuť vylepšíte skořicí a javorovým sirupem.
Na 4 porce potřebujeme:
600 g sladkých brambor (batatů)
50 ml oleje
2 ČL cukru (hnědého nebo bílého)
1 ČL skořice
3 ČL javorového sirupu
smaženice, vejce
Jak na to?
Bataty nejprve oloupeme a poté nakrájíme na měsíčky či hranolky.
Předehřejeme troubu na 210 stupňů horní/spodní ohřev.
Bataty polijeme olejem a dobře promícháme.
Přendáme na plech vystlaný pečícím papírem.
Smícháme cukr a skořici a posypeme bataty, poté je pokapeme trochou javorového sirupu.
Pečeme hodinu, v případě potřeby ještě potřeme trochou oleje.
Porce obsahuje 197 kalorií
Bataty jsou svojí přirozenou chutí předurčeny k různým dezertům. Ve spojení s tak oblíbenou cukrovinkou jako jsou marshmallows se stanou neodolatelným lákadlem nejen pro nejmenší.